Izdvajamo

Tribina "Selfi generacija, selfi nacija"

Tribina "Selfi generacija, selfi nacija"

Tribina „SELFI GENERACIJA, SELFI NACIJA“ prethodiće otvaranju izložbe sa početkom u 17:30, 24. novembra, u Domu Omladine Beograda. Na tribini će se, između ostalog, govoriti o tome na koji način fotografija u digitalnoj eri utiče na ličnost, percepciju i razumevanje sveta i nas samih i kako to razumevanje i doživljaj sveta ima uticaj na samopouzdanje i samopoštovanje pojedinca.

Ekspanzija selfi fotografija u svim sferama komunikacije povlači za sobom ova i druga bitna pitanja sociološkog, kulturološkog i ličnog karaktera. Potreba ljudi da zabeleže svaki segment svog delovanja kroz “selfi” fotografije omogućila je kreiranje mnogobrojnih “sopstvenih” realnosti, svako postaje “poznata ličnost” u svom idealno predstavljenom svetu i izdanju.

Fotoaparat je postao sredstvo za realizaciju ovih idealnih predstava. Selfi postaje nasušna potreba i stvara „veštački raj“ koji vodi ka savršenom ja u nesavršenosti života. Savremeni čovek će učiniti sve za savršeni selfi, hiljade lajkova i komentara na društvenim mrežama, a pritom zaraditi selfi lakat i neurozu.

Na tribini će učestvovati dr Zoran Milivojević, psihoterapeut,  dr Milan Radovanović, profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu, Igor Čoko, antropolog i fotograf, Goran Tomin, psiholog i psihoterapeut i Sonja Radivojević, master antropologije na temu društvenih mreža i selfie fotografija. Tribinu će voditi Zoran Stanojević, novinar RTS-a.

Komentari