Naslovna sadržaji

Otvaranje izložbe Laurenta Zieglera, "A Sea of Being" i "GRAS"

Otvaranje izložbe Laurenta Zieglera, "A Sea of Being" i "GRAS"

 

U okviru festivala fotografije Vizualizator, u organizaciji Centra za razvoj fotografije održaće se izložba radova austrijskog fotografa Laurenta Zieglera, uz podršku Austrijskog Kulturnog Foruma u Beogradu. Izložba će obuhvatiti dva njegova skorašnja projekta.

„A Sea of Being“ je projekat koji se bavi Butoh plesom, Japanskim avangardnim plesom nastalim posle drugog svetskog rata, a realizovan je u umetničkoj saradnji sa plesačicom Mirjam Moard. Umetnici zajedno tragaju za načinima ponovnog proživljavanja i otelotvorenja sećanja i načinima za povezivanjem sa unutrašnji sopstvom kroz fotografiju kao glavni medij.

Njegov projekat "GRAS" saradnja je sa plesačem i koreografom Georgom Blaschkeom i sastoji se od dvanaest fotografija velikog formata u kojima koreograf otkriva svoje telo fotografu i posmatraču, kroz slojeve organskih materija gradeći tako jedan svojevrsni unutražnji i spoljašnji pejzaž.

Otvaranje izložbe uz prigodan koktel održaće se 19. novembra u 19 časova, u galeriji Gradske opštine Vračar, na adresi Njegoševa br. 77. 
Imaćemo priliku da razgovaramo i upoznamo se sa umetnikom i njegovim radom.
Komentari