Vesti

World Press Photo izložba u Domu omladine

18. Jul 2012.
World Press Photo izložba u Domu omladine

Glavna nagrada: Samuel Aranda

Izložba 160 nagrađenih fotografija na konkursu fondacije World Press Photo za 2012. godinu, biće otvorena u Domu omladine u Beogradu u petak 20. jula u 18 sati.


Na izložbi će biti prikazane fotografije fotoreportera izabranih među više od 5.000 prijavljenih autora iz 124 zemlje. Ove godine u takmičenje bilo je uvršteno više od 100.000 fotografija u devet kategorija, a međunarodni žiri od 19 članova glavnu nagradu dodelio je španskom fotografu, Samuelu Arandi, za portret žene sa velom koja grli povređenog sina nakon uličnih protesta u Jemenu. Fotografija je originalno objavljena u listu New York Times.

U Beogradu izložba od 160 fotografija, biće otvorena od 20. jula do 2. avgusta, a kao prateći program biće organizovana radionica za fotoreportere. Izložba je od 3. do 17. jula bila postavljena u Novom Sadu, a očekuje se da ukupan broj dostigne oko 100 posećenih lokacija u svetu

World Press Photo dodao je novu dimenziju svojim izložbama širom sveta, lansiranjem nove aplikacije - the Exhibition app. Njenim korišćenjem posetioci mogu pristupiti dodatnim informacijama o svim izloženim fotografijama i njihovim autorima, uključujući i video intervjue, ali i podeliti omiljene fotografije sa prijateljima kroz društvene mreže na internetu. Aplikacija se može preuzeti na linku www.worldpressphoto.org/app, dok se tokom trajanja izložbe mogu skenirati odgovarajući QR kodovi uz svaku fotografiju.

World Press Photo je podržan od strane Dutch Postcode Lottery-a i sponzorisan od strane  worldwide Canon.

Komentari