Vesti

Vizuelna hemija - Elsa Okasaki u Beogradu

19. Nov 2017.
Vizuelna hemija  - Elsa Okasaki u Beogradu

Izložba austrijske vizuelne kontraverzne umetnice francusko-japanskog porekla, Else Okazaki, biće otvorena 23. novembra u galeriji Gradske opštine Vračar. Izložbu kojom se prvi put predstavlja u Srbiji je nazvala "Selected",  jer na će se na izložbi naći odabrani radovi iz njenih različitih kolekcija.

 

Elsa Okazaki posvetila se fotografiji i videu nakon decenije rada u filmskoj i marketinškoj industriji. Studirala je na Akademiji primenjenih umetnosti u Beču, a od 2009. godine radi profesionalno kao fotograf i vizuelna umetnica. Njen stil je šarolik, a svoj umetnički talenat ispoljava kako kroz modne i komercijalne fotografije, tako i kroz portrete, pejzaže i akt fotografije.

Na Elsinim portretima uočićete svetski poznata lica kao što su Marina Abramovich, Yoko Ono, Tim Burton, Will Ferrel, Andrew Butler, Russel Brand i mnoga druga. „Uvek pokušavam da napravim prijatnu atmosferu. Jako je bitno da osoba prepozna sebe na fotografiji“, ističe Elsa. Ono što ih čini posebnim, osim umetničkog momenta, naravno, jeste upravo ta njena težnja da uhvati „pravu ličnost“ modela koju će i on/a sam/a prepoznati kao svoju.  

Autor je izložbe „Ashion“ sa kojom je doživela veliki uspeh na VIP programu Paris Photo 2015. godine. Naime, serija fotografija prethodno je predstavljena u okviru grupne izložbe na Festivalu mode i fotografije u Beču, a mogla bi se protumačiti kao kritika upućena modnoj industriji- odraz mučenja ili provokacije kroz modne objekte, etikete i slične predmete požude.

 Vizualizator je prvi festival fotografije održan u Srbiji, a ovo je 5. godina njegove realizacije. Otvaranje prve izložbe je 22. novembra, a posetioci će kroz dvonedeljni period moći da prisustvuju različitim tribinama, radionicama i izložbama, među kojima je i izložba Else Okazaki. Ne propustite priliku da vidite stvaralačku višestranost ove talentovane umetnice.

Komentari