Izdvajamo

"The Last of the Lucky", izložba Klare Källström i Thobiasa Fäldta

"The Last of the Lucky", izložba Klare Källström i Thobiasa Fäldta

U okviru Festivala fotografije "Vizualizator", biće predstavljen rad Klare Källström i Thobiasa Fäldta, koji je usredsređen na proizvodnju znanja, istraživanje problema medija, istorijskih narativa i prikaza i percepcije političkih događaja.

Njihova dela se odnose na prostore koji prolaze kroz paradigmatske promene. Serija „The Last of the Lucky“ počela je da dobija obličje kada su se upoznali sa nekadašnjim fotografom Fidela Kastra, koji im je obezbedio poslednje rolne 35mm filma u Kubi.

Ubrzo nakon što su filmovi bili eksponirani, tadašnji predsednik SAD-a Barak Obama objavio je da će trgovinski embargo protiv Kube biti prekinut. Od tog trenutka, film više nije retkost u Kubi, ali ono što Klara i Thobias nisu znali jeste da će fotografije sa njihovih „Lucky“ filmova nenamerno zabeležiti poslednje obrise nečega što je bilo sasvim drugačije.

Pozivamo Vas na svečano otvaranje izložbe fotografija Klare Källström i Thobiasa Fäldta iz serije "The Last of the Lucky", koje je zakazano za ponedeljak u podne u galeriji Jugoexport, Kolarčeva ulica br. 1 (ugao sa Trgom republike).

Beogradski Festival Fotografije - Vizualizator je događaj koji predstavlja kompletnu reprezentaciju varijeteta fotografskih pravaca, kroz sedam izložbi, dve tribine i četiri radionice. Osnovne ideje festivala su fotografija kao deo savremene umetnosti, sociološki fenomen, moćno komunikacijsko sredstvo i fotografija kao dokument o vremenu. Festival donosi uzbudljive izložbe i interaktivne radionice sa presekom fotografske produkcije iz celog sveta. U fokusu festivala je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti.

Komentari