Izložbe

Izložbe

29. Oct 2015.
Izložba - Marc Riboud (restrospektiva)

Festival fotografije VIZUALIZATOR 2015 počinje saradnjom sa Francuskim kulturnim centrom. U okviru ovogodišnjeg festivala, održava se izložba fotografija Mark Riboa koja je svečano otovorena sinoć, 28.10.2015. sa početkom od 19h u galeriji Institut français de Serbie, Beograd.

27. Aug 2012.
Na ,,Preslišavanju“
Nezavisna umetnička asocijacija "Remont" započinje projekat ,,Preslišavanje“ dvema izložbama fotografija.
10. Apr 2012.
Andy Warhol sa svojih "15 minuta slave" u Subotici
Izložba obuhvata ridesetak radova poznatog umetnika, među kojima su originalne serigrafije "Merilin Monro", edicije "Flowers", "Martha Graham", "Ladies and Gentleman", kao i ostala dela rađena u prepoznatljivoj tehnici pop arta.
09. Apr 2012.
Fotografi nove generacije - PRESLIŠAVANJE

Fotografija: Katarina Radović, Oglasi

Tekst: Timea Levai Majin

Izložba fotografija Fotografi nove generacije – PRESLIŠAVANJE trajala je od 19. marta do 6.aprila u galeriji Remont. Ovim prvim delom, započet je ciklus izložbi kojima je cilj da rezimiraju najznačajnije umetničke pojave i prakse u Srbiji nakon 2000-te godine. U svakom serijalu će biti predstavljena 3 autora, grupisana po tematskim pristupima, fenomenima i medijima.

09. Apr 2012.
Putopisna izložba "Pet kapi sna"

Tekst: Timea Levai Majin

Izložba fotografija "Pet kapi sna", jednog od vodećih savremenih filmskih režisera Milča Mančevskog, bila je postavljena u galeriji Kulturnog centra Beograda Artget, u periodu od od 6. do 25.marta. Izložbu je originalno činilo 49 nizova po pet fotografija, a ovde je bilo prikazano 28 nizova postavljenih horizontalno.

06. Apr 2012.
...La bicyclette... Olivere Inđić
Izložba fotografija "...La bicyclette..." koja je trajala do 30. marta predstavila je rad autorke Olivere Inđić, koja svoje analogne fotografije shvata kao „usporene i zaustavljene“ i dovodi ih u vezu sa kretanjem biciklom.
28. Mar 2012.
"Uspomene udvoje" u Etnografskom muzeju

Tekst: Timea Levai Majin

U Etnografskom muzeju u Beogradu u toku je izložba fotografija “Uspomene udvoje“, nastala u okviru projekta 1 + 1:ŽIVOT I LJUBAV koji je u martu 2011.godine objedinio 11 muzejskih institucija iz regiona u kojima su postavljene izložbe na zajedničku temu. 

Autorka izložbe Ivana Jovanović-Gundurić je putem fotografija otkrila lične priče i uspomene običnih ljudi kao deo „kolektivne emotivne baštine“. Izložbu čini 45 fotografija koje predstavljaju partnersku ljubav, a datiraju od sredine XIX veka do ’devedesetih godina 20.veka.

21. Mar 2012.
Retrospektivna izložba Helmuta Njutna u Parizu
Retrospektivna izložba fotografija jednog od najzapaženijih kreatora erotske fotografije biće otvorena 24. marta u Parizu u čuvenoj "Grand Palais" , a posetioci će biti u prilici da vide preko 200 radova, od kojih su većina originali sve do 17. juna.
06. Mar 2012.
Duh metropole u "<3 grada"

Fotografija: Bojan Petrović

Tekst: Svetlana Ćosović i Tatjana Mitrović

Izložba fotografija “Tri grada” otovrena je u sredu 29. februara u prostorijama kafića "Resava". Duh svetskih metropola, kojim odišu gradovi New York, Lisabon i Istanbul, na svojim fotografijama, predstavili su mladi fotografi Vesna Petrović, Dina Ejdus i Dimitrije Košarić.

05. Mar 2012.
Izložba „Beograd 1945.-1955. u objektivu vojnih fotoreportera“

Tekst i fotografija: Timea Levai Majin

U maloj galeriji Doma vojske Srbije u toku je izložba fotografija posleratnog Beograda, na kojoj je predstavljeno 63 fotografije iz foto-arhiva medija centra „Odbrana“. Autor postavke je Zoran Milovanović, a autori fotografija su vojni fotoreporteri Danilo Gagović, Nikola Pavićević i Dušan Radašinović.