Vesti

Vesti

04. Nov 2020.
PRESS PHOTO SRBIJA 2020

Centar za razvoj fotografije (CRF) u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije (UNS) raspisao je 22. konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima "Press Photo Srbija". 

Ovim putem Vas pozivamo da učestvujetena konkursu koji je otvoren 
od 12
. novembra 2020. godine.
Pravo učešća na konkursu imaju svi medijski fotografi, državljani Republike Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji  ili u inostranstvu. Pravo učesća imaju i strani državljani koji su fotografije snimili na teritoiji Srbije. Period nastanka fotografije koje mogu učestvovati na konkursu je od   1. januara 2019. do 1. novembra 2020. godine.


Najvažnije napomene:

Ovogodišnji konkurs će spojiti kalendarsku 2019. i 2020. godinu. 


Na konkurs se mogu slati samo radovi u digitalnoj formi.

Sve fotografije moraju imati na određen način popunjen file info, jer će se fotografije razvrstavati automatski.

Priloženo je detaljno vizuelno i tekstualno uputstvo za popunjavavanje fajl infa.

Svaki fajl mora imati šifriran naziv, što je objašnjeno u uputstvu.

Fotografije koje nemaju pravilno popunjen fajl info ili kojima naziv fajla nije šifriran, neće moći da budu razvrstane, stoga se neće žirirati.

Radove za konkurs možete poslati na ovu e-mail adresu:


U prilogu se nalaze informacije o načinu prijavljivanja i uslovima konkursa, kao i obrasci za prijavu na konkurs Press Photo Srbija 2019.

Označavanje i info

Poleđina formulara portrait

Pristupni formular

Propozicije


Za sve dodatne informacije,
Zvezdan Mančić

063 399 449

09. Nov 2018.
KONKURS PRESS PHOTO SRBIJA 2018
Raspisan konkurs “Press Photo Srbija” za najbolju medijsku fotografiju Centar za razvoj fotografije (CRF) u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije (UNS) raspisuje 20.konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima – „Press Photo Srbija“.
11. Nov 2015.
Program festivala Vizualizator 2015

U program su uvrštene četiri tribine na kojima će se diskutovati o uticaju tabloidne fotografije na publiku, značaju i ulozi fotografije u formalnom obrazovanju i svakodnevnom životu, kao i potrebi za kreiranjem Etičkog kodeksa fotografa Srbije.

Učesnicima radionica predavači će pokazati kako da slikaju svetlošću, fotografišu pinhole kamerom, a naučiće ih i osnovama kustoske i fotografske prakse.

Festival će biti otvoren izložbom fotografija dobitnika Pulicerove nagrade, fotografa Edward Keating-a iz Njujorka, a svoje fotografije će izložiti i italijanski fotograf Christian Mantuano.

U nastavku festivala, održaće se izložbe "Beograd iz vazduha", izložba Foto muzeja "Fotonasleđe", izložba Foto saveza Srbije, Press photo Srbije, a organizovaće se i ulična izložba fotografija "6 fotografa za 6 mama" u podzemnom prolazu na Terazijama.

Pratite nas zbog mogućih dopuna programa.

Vidimo se!

29. Oct 2015.
Izložba - Marc Riboud (restrospektiva)

Festival fotografije VIZUALIZATOR 2015 počinje saradnjom sa Francuskim kulturnim centrom. U okviru ovogodišnjeg festivala, održava se izložba fotografija Mark Riboa koja je svečano otovorena sinoć, 28.10.2015. sa početkom od 19h u galeriji Institut français de Serbie, Beograd.

18. Jul 2012.
World Press Photo izložba u Domu omladine
Izložba 160 nagrađenih fotografija na konkursu fondacije World Press Photo za 2012. godinu, biće otvorena u Domu omladine u Beogradu u petak 20. jula u 18 sati.
28. Mar 2012.
"Uspomene udvoje" u Etnografskom muzeju

Tekst: Timea Levai Majin

U Etnografskom muzeju u Beogradu u toku je izložba fotografija “Uspomene udvoje“, nastala u okviru projekta 1 + 1:ŽIVOT I LJUBAV koji je u martu 2011.godine objedinio 11 muzejskih institucija iz regiona u kojima su postavljene izložbe na zajedničku temu. 

Autorka izložbe Ivana Jovanović-Gundurić je putem fotografija otkrila lične priče i uspomene običnih ljudi kao deo „kolektivne emotivne baštine“. Izložbu čini 45 fotografija koje predstavljaju partnersku ljubav, a datiraju od sredine XIX veka do ’devedesetih godina 20.veka.

06. Mar 2012.
Duh metropole u "<3 grada"

Fotografija: Bojan Petrović

Tekst: Svetlana Ćosović i Tatjana Mitrović

Izložba fotografija “Tri grada” otovrena je u sredu 29. februara u prostorijama kafića "Resava". Duh svetskih metropola, kojim odišu gradovi New York, Lisabon i Istanbul, na svojim fotografijama, predstavili su mladi fotografi Vesna Petrović, Dina Ejdus i Dimitrije Košarić.

26. Feb 2012.
Izložba fotografija "Priče iz automata"

Tekst: Jelena Gagić

Iako je otvaranje izložbe „Priče iz automata“ Saše Markovića Mikroba u galeriji Remont bilo najavljeno za petak 17. februar, ono se ipak održalo u ponedeljak 20. februara, a izložba će trajati do 16. marta.

24. Feb 2012.
Izložba fotografija "Island između vatre i leda"
Kao deo programa filmskog festivala Nordijska panorama u organizaciji Fondacije Balkankult i Kulturnog centra Beograda, u Artget galeriji 21. februara otvorena je izložba koja predstavlja rodni Island autora Ragnara Akselsona, sa svim svojim prirodnim različitostima.
13. Feb 2012.
Mladi umetnici otvorili izložbu "Telo 2"

Fotografija: Milica Lazarević

 

Tekst: Ivana Đorđević i Anđela Milinković

 

Druga u nizu serija izložbi „Telo“ otvorena je 9. februara u galeriji Magacin u ulici Kraljevića Marka 4., a trajaće do 19. februara. Aktuelna izložba „Telo 2” isto je koncipirana kao i prošlogodišnja, pa u tom smislu predstavlja logičan nastavak projekta.

Ona okuplja određen broj raznovrsnih radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, koji povezuju telo kao motiv, dok s druge strane većina tih radova pokazuje da su umetnici potpuno individualno, lično percipirali telo i bavili se njime prilazeći mu sa različitih umetničkih pozicija i sa različitim intencijama.