Vesti

Vesti

25. Nov 2017.
BG Press Photo

Sutrašnja izložba u Domu kulture Studentski grad je najuža selekcija radova izložbe pod nazivom „15 godina BG Press Photo“ koja je bila prikazana u junu ove godine u Sofiji. Na njoj je bilo izloženo 300 najboljih fotografija sa takmičenja. Fotografije prikazuju važne trenutke, lica i tendencije života u Bugarskoj kao i napolju u poslednjih 15 godina. Ovom izložbom bugarski fotografi su želeli da prikažu politička i sociološka pitanja kroz objektiv, ali ujedno i umetnički i konceptulani momenat.

19. Nov 2017.
Vizuelna hemija  - Elsa Okasaki u Beogradu

Izložba austrijske vizuelne kontraverzne umetnice francusko-japanskog porekla, Else Okazaki, biće otvorena 23. novembra u galeriji Gradske opštine Vračar. Izložbu kojom se prvi put predstavlja u Srbiji je nazvala "Selected",  jer na će se na izložbi naći odabrani radovi iz njenih različitih kolekcija.

 

19. Nov 2017.
Ken Kobre u Beogradu!

Počasni gost festivala Vizualizator 2017. godine je legenda savremenog foto-žurnalima Ken Kobre, istaknuti saradnik brojnih svetskih magazina, uključujući i New York Times, Time, Apple Computer i Levi Strauss kompanije. Autor je maestralne knjige ,,Foto-zurnalizam: Pristup profesionalaca" koja je najprodavanija knjiga o foto-zurnalizmu na svetu, prevedena na preko 40 jezika I smatra biblijom foto-novinarstva. Ken Kobre je profesor foto-novinarstva na državnom univerzitetu u San Francisku, Uspeh njegovog profesorskog I mentorskog dostignuća meri se brojem Pulicerovih nagrada koje su njegovi studenti dobili. Ken Kobre će u press centru UNS-a u Beogradu premijerno predstaviti sedmo izdanje pomenute knjige. Pored toga uključiće se u tribine u Beogradu i Valjevu u toku festivala.  

19. Nov 2017.
Vizualizator "Iza rešetaka"

22. novemra u utanovi kulture Parobrod Igor Čoko, rođen 1975 godine, renomirani fotograf i antropolog otvoriće svoju višestruko nagrađivanu  izložbu  koja nosi dubok i dramatičan naziv„Iza rešetaka“. Ovom izložbom se upravo i otvara ovogodišnji festival Vizualizator. Igor Čoko, iz perspektive antropolga, kroz dokumentarnu i uličnu fotofrafiju istražuje senzibilitet ljudi, a akcenat mu je na marginalnim grupama jednog društva.

 

18. Nov 2017.
Festival Vizualizator 2017

“Nadamo se da ćemo edukacijom podići svest i razvoj kritičkog mišljenja pri tumačenju i razumevanju fotografije i vizuelnih umetnosti. Implementacija fotografije u osnovno obrazovanje je dugoročni cilj kojem stremimo.” rekao je Zvezdan Mančić iz Centra za razvoj fotografije za Blic, još 2013. godine kada se Srbija po prvi put srela sa festivalom fotografije na svojoj teritoriji- Festivalom fotografije Vizualizator. I danas, 2017. godine, ubeđeni da će dugogodišnji i marljiv rad rezultirati neminovnom ostvarenju tog cilja, nastavljamo borbu.

 

11. Nov 2015.
Program festivala Vizualizator 2015

U program su uvrštene četiri tribine na kojima će se diskutovati o uticaju tabloidne fotografije na publiku, značaju i ulozi fotografije u formalnom obrazovanju i svakodnevnom životu, kao i potrebi za kreiranjem Etičkog kodeksa fotografa Srbije.

Učesnicima radionica predavači će pokazati kako da slikaju svetlošću, fotografišu pinhole kamerom, a naučiće ih i osnovama kustoske i fotografske prakse.

Festival će biti otvoren izložbom fotografija dobitnika Pulicerove nagrade, fotografa Edward Keating-a iz Njujorka, a svoje fotografije će izložiti i italijanski fotograf Christian Mantuano.

U nastavku festivala, održaće se izložbe "Beograd iz vazduha", izložba Foto muzeja "Fotonasleđe", izložba Foto saveza Srbije, Press photo Srbije, a organizovaće se i ulična izložba fotografija "6 fotografa za 6 mama" u podzemnom prolazu na Terazijama.

Pratite nas zbog mogućih dopuna programa.

Vidimo se!

29. Oct 2015.
Izložba - Marc Riboud (restrospektiva)

Festival fotografije VIZUALIZATOR 2015 počinje saradnjom sa Francuskim kulturnim centrom. U okviru ovogodišnjeg festivala, održava se izložba fotografija Mark Riboa koja je svečano otovorena sinoć, 28.10.2015. sa početkom od 19h u galeriji Institut français de Serbie, Beograd.

20. Nov 2014.
Annie Leibovitz o fotografiji
Annie Leibovitz važi za jednu od najboljih američkih portret-fotografa, pre svega zbog svog prepoznatljivog korišćenja smelih boja i poza u Rolling Stone magazinu.
06. Nov 2014.
Diane Arbus o fotografiji
Fotografija je tajna o tajni, što ti više kaže, to manje znaš. ― Diane Arbus
22. Oct 2014.
Edward Henry Weston o fotografiji
Edward Henry Weston rođen je 24. marta 1886. godine i bio je američki fotograf dvatesetog veka. Za njega se govorilo da je "jedan od najinovativnijih i najuticajnijih američkih fotografa..." i "jedan od glavnih fotografa dvadesetog veka".