Vesti

Vesti

04. Nov 2022.
Konkurs Press Photo Srbija 2022
Centar za razvoj fotografije (CRF) raspisao je 24. nacionalni konkurs za najbolje fotografije u domaćim medijima - Press Photo Srbija.
08. Nov 2021.
Konkurs Press Photo Srbija 2021
Centar za razvoj fotografije (CRF) raspisao je 23. nacionalni konkurs za najbolje fotografije u domaćim medijima - Press Photo Srbija.
04. Nov 2020.
Konkurs Press Photo Srbija 2020
Centar za razvoj fotografije (CRF) u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije (UNS) raspisao je 22. konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima "Press Photo Srbija".
20. Sep 2019.
PRESS PHOTO SRBIJA 2019

Centar za razvoj fotografije (CRF) u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije (UNS) raspisao je 21. konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima "Press Photo Srbija".

09. Nov 2018.
KONKURS PRESS PHOTO SRBIJA 2018
Raspisan konkurs “Press Photo Srbija” za najbolju medijsku fotografiju Centar za razvoj fotografije (CRF) u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije (UNS) raspisuje 20.konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima – „Press Photo Srbija“.
11. Nov 2015.
Program festivala Vizualizator 2015

U program su uvrštene četiri tribine na kojima će se diskutovati o uticaju tabloidne fotografije na publiku, značaju i ulozi fotografije u formalnom obrazovanju i svakodnevnom životu, kao i potrebi za kreiranjem Etičkog kodeksa fotografa Srbije.

Učesnicima radionica predavači će pokazati kako da slikaju svetlošću, fotografišu pinhole kamerom, a naučiće ih i osnovama kustoske i fotografske prakse.

Festival će biti otvoren izložbom fotografija dobitnika Pulicerove nagrade, fotografa Edward Keating-a iz Njujorka, a svoje fotografije će izložiti i italijanski fotograf Christian Mantuano.

U nastavku festivala, održaće se izložbe "Beograd iz vazduha", izložba Foto muzeja "Fotonasleđe", izložba Foto saveza Srbije, Press photo Srbije, a organizovaće se i ulična izložba fotografija "6 fotografa za 6 mama" u podzemnom prolazu na Terazijama.

Pratite nas zbog mogućih dopuna programa.

Vidimo se!

29. Oct 2015.
Izložba - Marc Riboud (restrospektiva)

Festival fotografije VIZUALIZATOR 2015 počinje saradnjom sa Francuskim kulturnim centrom. U okviru ovogodišnjeg festivala, održava se izložba fotografija Mark Riboa koja je svečano otovorena sinoć, 28.10.2015. sa početkom od 19h u galeriji Institut français de Serbie, Beograd.

18. Jul 2012.
World Press Photo izložba u Domu omladine
Izložba 160 nagrađenih fotografija na konkursu fondacije World Press Photo za 2012. godinu, biće otvorena u Domu omladine u Beogradu u petak 20. jula u 18 sati.
28. Mar 2012.
"Uspomene udvoje" u Etnografskom muzeju

Tekst: Timea Levai Majin

U Etnografskom muzeju u Beogradu u toku je izložba fotografija “Uspomene udvoje“, nastala u okviru projekta 1 + 1:ŽIVOT I LJUBAV koji je u martu 2011.godine objedinio 11 muzejskih institucija iz regiona u kojima su postavljene izložbe na zajedničku temu. 

Autorka izložbe Ivana Jovanović-Gundurić je putem fotografija otkrila lične priče i uspomene običnih ljudi kao deo „kolektivne emotivne baštine“. Izložbu čini 45 fotografija koje predstavljaju partnersku ljubav, a datiraju od sredine XIX veka do ’devedesetih godina 20.veka.

06. Mar 2012.
Duh metropole u "<3 grada"

Fotografija: Bojan Petrović

Tekst: Svetlana Ćosović i Tatjana Mitrović

Izložba fotografija “Tri grada” otovrena je u sredu 29. februara u prostorijama kafića "Resava". Duh svetskih metropola, kojim odišu gradovi New York, Lisabon i Istanbul, na svojim fotografijama, predstavili su mladi fotografi Vesna Petrović, Dina Ejdus i Dimitrije Košarić.