Vesti

Vesti

23. Nov 2016.
Dodela nagrada Press Photo Srbija 2016 i zatvaranje Festivala Vizualizator

Uručenjem nagrada najboljim fotografima na 18. konkursu PRESS PHOTO SRBIJA 2016 biće svečano zatvoren četvrti beogradski Festival fotografije VIZUALIZATOR. Uz prigodan koktel, u Domu Omladine Beograda u četvrtak 24. novembra sa početkom u 19 časova biće predstavljeni izabrani radovi foto-reportera, nastali u toku 2015. godine.

23. Nov 2016.
Tribina "Selfi generacija, selfi nacija"
Na tribini "Selfi generacija, selfi nacija" će se govoriti o tome na koji način fotografija u digitalnoj eri utiče na ličnost, percepciju i razumevanje sveta i nas samih i kako to razumevanje i doživljaj sveta ima uticaj na samopouzdanje i samopoštovanje pojedinca.
21. Nov 2016.
Predavanje i izložba fotokolektiva INVERT "Na prazan stomak"
Predavanje na temu "INTERAKCIJA AUTORA I DELA U NOVINSKOJ FOTOGRAFIJI", koje je deo Festivala fotografije "Vizualizator", održaće se u utorak 22.11.2016. od 17 časova u multimedijalnoj sali Ustanove kulture Palilula.
21. Nov 2016.
"The Last of the Lucky", izložba Klare Källström i Thobiasa Fäldta
Pozivamo Vas na svečano otvaranje izložbe fotografija Klare Källström i Thobiasa Fäldta iz serije "The Last of the Lucky", koje je zakazano za ponedeljak u podne u galeriji Jugoexport, Kolarčeva ulica br. 1 (ugao sa Trgom republike).
19. Nov 2016.
Otvaranje izložbe Laurenta Zieglera, "A Sea of Being" i "GRAS"
U okviru festivala fotografije Vizualizator, održaće se izložba radova austrijskog fotografa Laurenta Zieglera, uz podršku Austrijskog Kulturnog Foruma u Beogradu. Izložba će obuhvatiti dva njegova skorašnja projekta.
15. Nov 2016.
Program Festivala fotografije "Vizualizator" 2016
“VIZUALIZATOR” će obuhvatiti i izložbe Fotodoksa (Nemačka), Lorenta Ziglera (Austrija), Tobiasa Falta i Klare Kalstrom (Švedska), foto-kolektiva Invert i Milana Živkovića (Srbija). Festival donosi uzbudljive izložbe i interaktivne radionice sa presekom fotografske produkcije iz celog sveta. U fokusu festivala je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti.
14. Nov 2016.
Počinje Festival fotografije "Vizualizator"
Beogradski festival fotografije "VIZUALIZATOR" je atraktivan događaj koji predstavlja kompletnu panoramu fotografije, kroz sedam izložbi, dve tribine i četiri radionice. Osnovne ideje festivala su fotografija kao deo savremene umetnosti, sociološki fenomen, moćno komunikacijsko sredstvo i fotografija kao dokument o vremenu.
14. Nov 2016.
Otvorena izložba Press Photo Srbija u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Izložba odabranih radova sa nacionalnog konkursa za najbolju fotografiju u medijima Press Photo Srbija otvorena je 9.11. u Parizu.

Postavka će trajati do 10.12.2016. godine.

09. Nov 2016.
Festival Vizualizator 2016, od 16. do 24. novembra
Festival otvara Scott Brauer, jedan od najznačajnijih fotografa današnjice – izložbom „This is the worst party I've ever been to“.
09. Nov 2016.
Press Photo Srbija u Kulturnom centru Srbije u Parizu
Izložba tematski odgovara Paris Photo festivalu i Mesecu fotografije i otkriva nove tendencije u fotožurnalizmu, aktuelne događaje - izbegličku krizu, socijalna pitanja prepoznatljiva u evropskom okruženju, prezentovana kroz radove srpskih fotografa u jednoj od najznačajnijih kulturnih ustanova Republike Srbije u Evropi.