Izdvajamo

PRESS PHOTO SRBIJA 2018

PRESS PHOTO SRBIJA 2018

U Domu omladine Beograda je svečano zatvoren festival VIZUALIZATOR 2018 uručenjem nagrada za najbolje fotografije u srpskim medijima,  

PRESS PHOTO SRBIJA 2018 – 

godišnja izložba nagrađenih fotografija sa 20. nacionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju, svečano je otvorena 25.12. u 19 časova

Konkurs organizuju Centar za razvoj fotografije i Udruženje novinara Srbije.  

Glavnu nagradu je osvojio Nemanja Pančić za foto-reportažu “Balkanska ruta”.

U kategoriji Svakodnevni život, nagradu je osvojio Igor Čoko za fotografiju “Nokaut”, u kategoriji Svakodnevni život -  reportaža, nagradu je osvojio Vladimir Živojinović “Lenji horizont”, a nagrada u kategoriji Vest pripala  je Stefanu Stojanoviću za fotografiju “Huligani”.

 

Ovogodišnji žiri su činili: Cvetan Tomčev, prof. fotožurnalizma sa Univerziteta u Sofiji,  urednik fotografije  bugarskog nacionalnog magazina “Trud”, Aleksandar Kostić, prof. fotografije sa Fakulteta dramskih umetnosti, Predrag Uzelac, prof. fotografije sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, Zvezdan Mančić, predsednik Centra za razvoj fotografije.

Press Photo Srbija je konkurs sa dalekosežnim korenima, tradicijom i sada već brojnim ostvarenim učesnicima. Nacionalni konkurs radi na promociji medijske fotografske scene, dovodeći u direktnu vezu autore sa publikom putem izložbe pobedničkih fotografija.

Cilj nacionalnog konkursa je postavljanje visokih profesionalnih, etičkih i estetskih standarda u domenu dokumentarne fotografske produkcije, promocija autorskog rada, što doprinosi podizanju medijske pismenosti i nivoa vizuelne kulture u Srbiji. Konkurs doprinosi razvoju karijere i vidljivosti savremenog stvaralaštva srpskih fotografa.


Komentari