Izložbe

Duh metropole u "<3 grada"

06. Mar 2012.
Duh metropole u "<3 grada"

Fotografija: Bojan Petrović

Tekst: Svetlana Ćosović i Tatjana Mitrović

Izložba fotografija “Tri grada” otovrena je u sredu 29. februara u prostorijama kafića "Resava". Duh svetskih metropola, kojim odišu gradovi New York, Lisabon i Istanbul, na svojim fotografijama, predstavili su mladi fotografi Vesna Petrović, Dina Ejdus i Dimitrije Košarić.

Ideja vodilja ovih umetnika bila je da na autentičan način predstave čar tri grada, ne prikazujući ni jednu znamenitost koja je karakteristična za ove metrpole, kako su nam inače predstavljeni putem medija.

Na fotografijama su predstavljeni detalji koji upotpunjuju kulturološku sliku ovih gradova. Autori su nam dali priliku da upoznamo ove prestonice na način kako ih oni doživljavaju.

Do ideje da ovu izložbu predstave publici, došli su tako što su pojedinačno obišli pomenute gradove, napravili veliki broj fotorafija i onda selekcijom došli do najzanimljivijih, upravo odbacujući one, koje publika već može videti pretražujući izvore o ovim gradovima.

Prostor u kojem je postavljena izložba "Tri grada", svojom intimnom atmosferom, u potpunosti se uklopio sa ovim takođe intimnim prikazom i doživljajem autora.

Svi koji žele da osete bar deo duha gradova New York, Instanbul i Lisabon kroz intiman prikaz ovih mladih fotografa mogu to učiniti do 14. marta, do kada će trajati izložba.

Komentari