Izložbe

...La bicyclette... Olivere Inđić

06. Apr 2012.
...La bicyclette... Olivere Inđić

Tekst: Jelena Micić i Žarko Aleksić

Izložba fotografija "...La bicyclette..." koja je trajala do 30. marta predstavila je rad autorke Olivere Inđić, koja svoje analogne fotografije shvata kao „usporene i zaustavljene“ i dovodi ih u vezu sa kretanjem biciklom.

Dok razgovaramo o izložbi, autorka je u nedoumici da li da kupi novi ili polovni bicikl i objašnjava koje su prednosti, a šta mane različitih modela koje u međuvremenu isprobava i ispituje. 

Podrazumeva se da je stigla na izložbu svojim starim bajsom koji želi da zameni, iz čega proizilazi ne samo opsesija, već i ljubav prema ovom prevoznom sredstvu koje postaje glavni motiv njenih fotografija. Izložba obuhvata oko 20 radova nastalih na području Holandije i Belgije i deo je beleški sa proputovanja biciklom.

Ovo kretanje smatra pozitivnim begom od savremenog digitalnog sveta koji svojom užurbanošću čoveka sputava da oseti sve ono, kako i sama kaže, „romantično i to u vidu korpi prepunih cveća ili onih u koje može stati više dece“. Svoj specifično topli pogled na svet autorka želi da prenese i na posmatrača pozivajući nas da obratimo pažnju na život „opipljiv i prepun mirisa“. Svojim fotografijama tera nas da se zapitamo zašto žurimo kad nas brzina nagoni da zaboravimo na vredne male stvari i svakodnevne životne radosti.

Olivera Inđić je rođena 1981. godine u Beogradu. Završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, u klasi prof. Čedomira Vasića. Članica je ULUS-a. Fotografije izlaže samostalno, kao i na grupnim izložbama.

http://oliveraindjic.com/

Komentari